Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een Noorse simkaart.

We hadden weer een prachtige zonnige nacht, maar omdat de zon achter een berg zat, is het niet te warm geworden.

nwDSC2269

We zijn naar Alta gereden en wilden de Noorderlicht kathedraal bekijken, maar daar was net een trouwerij, dus konden we er niet in. Vanmorgen hebben wij weer wat nieuws geleerd over Noorwegen. Wij hebben sinds twee jaar een Mifi, daarmee kunnen we overal internetten (dat is handig voor het weblog). De eerste buitenlandse simkaart kocht ik in Zweden, die werd er voor mij netjes ingezet, de code werd ingetypt en we kunnen overal internetten, wel even opletten dat we jaarlijks “up toppen”. In Noorwegen ligt het wat anders, ik zal jullie alle details besparen. Het komt er in het kort op neer dat Telenor het concept “toerist” niet kent en je een Noors persoonsnummer nodig hebt. Validatie kan met je paspoort, maar dit vraagt veel gedoe en een maand later is de sim weer offline. Twee jaar gedoe, en vanmorgen zei de Telenor verkoper dat we het maar via Mycall moesten proberende concurent dus. Binnen  een uur waren we probleemloos on line! Daarna gingen wij dit vieren, met een taartje natuurlijk. De Noren lijken niet in de weg gelegd zijn voor de soms drukke horeca, was merkbaar lange rijen bij de koffie en de kassa, en stagiaires eigenlijk niets doen behalve heen en weer lopen!
Het werd tijd om te gaan rijden, richting Tromso, maar dat zouden we in ieder geval vandaag niet halen. Eelco heeft nog even gevist in het Kafjord waar een grote slag geleverd is tijdens de oorlog. Onder de brug waar de straumen zijn, is het altijd goed vissen.

nwDSC2281

Verder langs het fjord, weer de mooiste uitzichten en fotogenieke momenten. Maar we wilden ook nog even wandelen en we reden tussen het Langfjord en het Burfjord over een mooi stuk. Waar het bordje “Ut i Nord” aanwees waar je kon wandelen zijn we gestopt.

nwDSC2310

Er stond ook aangegeven dat we vriendelijk moesten zijn voor de rendieren die hier zouden grazen. Wij hoopten op een enorme kudde, maar we vonden alleen een gewei. Na een flinke klim waren we blij met het briesje dat er was, zo konden we even afkoelen.

nwDSC2316

Het briesje zal vannacht een storm worden, en we willen niet wakker liggen van welke klapperende tent dan ook. Dus bij Sekkemo hebben we een hutje genomen.
nwDSC2323

Temperatuur 22 graden en zon, wind 5-6  beaufort.

We zijn hier :

https://goo.gl/maps/WcCgUBqTK132

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

3 Responses to “Een Noorse simkaart.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: