Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De vakantie is ten einde

Helaas, de vakantie in noorwegen is ten einde. We hebben toch een heerlijke tijd gehad. Niet alles gevangen wat we wilden, niet de formaten vissen die we graag gezien hadden maar in een relatief korte tijd wel veel uitgeprobeerd en geleerd.

  • Vissen in deze tijd van het jaar op de rivier, een lijn die upstream geworpen wordt net voor hij gaat “draggen” kan mooie vlagzalmen opleveren. Volgens Espen heeft dit alles met de tijd van het jaar te maken en het stijgen van je vlieg.
  • Vissen met een dropper bv een flinke goudkop op leadhead en erboven een spider patroon kan je mooie vissen opleveren.
  • In deze tijd van het jaar is het blijkbaar niet de meest ideale tijd zeker na een lange droge en warme periode en nu volop regen. De rivier is snel en staat vrij hoog. Verder viel ons op dat de rivieren niet bruin waren zoals in duitsland maar wel een turfkleur hadden.
  • Trysil heel mooi water, maar vooral vlagzalm water en volgens mij is er te intensief op gevist. Er zit absoluut mooie vlagzalm maar ze zijn niet makkelijk te vangen. Er zit ook snoek in de rustige delen en ook grote vissen. Een bootje kan handig zijn, op de meren is een bellyboad of roeiboot onontbeerlijk.
  • Voor pollak gaan we volgend jaar direct noordelijker. We hebben ze gevangen maar dat was ons niet meegevallen, wel een fantastische vis om op de vlieg te vangen.
  • Garnalen om mee te vissen kan op het fjord voor leuke vangsten zorgen
  • Neem een aparte “zeehengel” mee als je echt vis wilt eten en langs de fjorden gaat, ook een spinner kan handig zijn.
  • Geef niet op, het is geen Kyll waarop je staat te vissen, het vissen vraagt aandacht en creativiteit maar de vis en de omgeving zijn het dubbel en dwars waard.

Met dank aan alle mensen die ons geadviseerd hebben on line en in de voorbereidingen met name :

Erik de Noorman, Cornelis van Leeuwen, Espen A. Eilertsen en iedereen die ik vergeten ben.

Enne .. neem een goede waadstok mee.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: