Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De Friisvegen en de Imsdalen

Yr had het deze keer goed, vanmorgen regende het behoorlijk, maar toen wij gingen ontbijten was het droog. We hadden net alles achter de kiezen, en het begon weer donker te worden Toen het begon te regenen was de tent weer ingeklapt.

20170808213806

We hebben betaald en de eigenaresse vroeg ons met een lachje of we de wc hadden kunnen vinden. Nou dat was inderdaad een soort geocache op zich! Nergens een bordje of pijltje, maar we hebben het gevonden. We reden eerst nog een stukje Friisvegen, het bleef regenen, met 7 graden, en het zag er allemaal een beetje grijs uit. Toch zijn we er hier en daar even uit geweest.

20170809105142

En bij een oude nederzetting (de gamle setervej), waarvan de boerderijen nu als vakantiehuisjes worden gebruikt, zagen wij een uil vliegen.

20170809114027

20170809121228

Daar lagen ook twee geocaches, één verstopt bij een oude schuur, en een andere achter een steen bij een wildstromende rivier.

20170809115738

Vandaar konden we de Imsdalenweg op, of de Vinjevegen. De Vinjevegen hebben we al vaker gedaan, die loopt boven over. De Imsdalen kennen we ook, die loopt zoals de naam al zegt langs de rivier de Imsa. Het is een bomweg, die je met gewoon geld in een envelopje kan betalen. De weg loopt door het bos, en wij hoopten toch op zijn minst één eland te zien, maar echt helemaal niets, terwijl we toch best goede speurders zijn. We waren net toe aan onze lunch, toen er een bankje bij de rivier stond. We aten een eitje op brood.

20170809132257

Daarna weer verder naar beneden, en weer omhoog. We reden heel langzaam, zodat we niets over het hoofd konden zien. Net zolang totdat ik stenen voor elanden ging aanzien, en toen waren we weer bij de grote weg naar Koppang. Eerst hebben we boodschappen gedaan, geld gehaald en getankt. Daarna naar de de Koppang Camping, waar Edward op ons verzoek een hutje gereserveerd had voor vannacht.

20170809201507

Als Yr nog steeds gelijk heeft, dan gaat het behoorlijk regenen vannacht. Ondertussen waren we bezig met het plannen van de terugreis, en we kwamen tot de conclusie dat we vanaf nu drie dagen moeten rijden om op zaterdag thuis te kunnen zijn. Dus toch maar de boot gereserveerd, die van Gotenburg naar Kiel (onze favoriete reis) was al volledig volgeboekt. Nu hebben de boot van Oslo naar Kiel, die doet er wat langer over, maar dan hebben wij nog wel een dagje extra vakantie!

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: