Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Birkebeinervegen.

Zondag begonnen we begonnen met een heerlijk zonnetje. Eelco wilde gaan vissen, Katja ging wol spinnen en Fenna heeft een beetje uitgerust van de wilde paardenrit van gisteren.

Het was een heerlijk rustige dag, waarin ook nog even tijd was voor de vakantiewas. In de loop van de middag begon het een beetje te regenen, en dat werd steeds meer. We zijn dus verhuisd naar binnen in de tent. Voor het eten hadden we “kjottdeig” gekocht, een soort dikke worst van gehakt die je in de vriezer kan bewaren. En ja, we hadden het goed begrepen, je kan het gewoon bakken als gehakt. Na het eten is Eelco nog even gaan vissen, Katja en Fenna hebben een aflevering van “White collar” bekeken.

Maandag wilden we eigenlijk naar Imsdalen, daar waren we vorig jaar geweest, en Eelco kon daar ook vissen. Maar we wilden eerst een stukje verderop naar Imsroa rijden om te kijken of de Glomma daar ook zo wild was. Toen we daar reden zagen we de Birkebeinerveg. En omdat we die nog niet kenden, zijn we daar in gereden. Het is ook een bom-weg, en de weg is niet geasfalteerd. Het eerste stuk reden we door het bos, maar we stegen langzaam en het werd steeds kaler.

Onderweg heeft Eelco in een leuk meertje geprobeerd iets te vangen, terwijl Fenna de natuur op macro niveau heeft gefotografeerd. De gps werd voor de zekerheid weer even aangezet, en wat bleek…er lagen twee caches in de buurt. We hebben de auto geparkeerd, en zijn de berg op gelopen. Daar hebben we eerst een paar korhoenders de stuipen op het lijf gejaagd. De eerste cache lag op 1126 meter hoogte, de tweede een stukje lager.

Nadat we even wat hadden gedronken weer verder, langs mooie meertjes en loslopende schapen en koeien. Aan het einde van de bomweg zijn we gekeerd om dezelfde route weer terug te nemen. We hoefden gelukkig de auto niet meer uit, want het begon eerst te regenen en daarna zelfs een beetje te hagelen, terwijl de temperatuur zakte tot 6 graden. Beneden werd het gelukkig weer een stuk warmer.

Terug langs de Glomma, waar we het bos nog even zijn in gereden om te zien waar de Imsa in de Glomma stroomt. Ook hier stond het water erg hoog, en het stroomde snel.

 

About Eelco & Katja

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: