Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Aftellen voor IJsland / Counting down for Iceland

Nog een weekje en dan gaan Rik en ik naar IJsland. Na maanden voorbereidingen, lezen, afstemmen, gaat het dan toch echt gebeuren. Slechts vier dagen hebben we om forellen te vangen in IJsland. We hopen hier beekridders en bruine forellen te gaan vangen en wie weet een voorbij komende zalm of zeeforel. Onze spullen zijn nu ontsmet gespoeld en ingepakt.

Welke vliegen, dat was voor ons de lastigste vraag, als je veel op bruine forel vist en vlagzalmen, en onder bepaalde condities naar haakje 22 zakt, lijkt de huidige vliegendoos niet te voldoen. Haakmaat van 8 en 10, streamers, en vliegen in de meest extreme kleuren lijken je doos te moeten vullen. Tientallen vliegen zijn er gebonden een voorraad voor twee personen, want we nemen geen bindmateriaal mee.

Lopen we vast aan de grond, struiken, verspelen we vliegen we hebben ons erop voorbereid. De drie dozen met streamers, nymphen, natte vliegen en droge vliegen moeten zo’n beetje iedere situatie kunnen voldoen en we hopen dat we niet mis gaan grijpen.

De laatste vlieg die nog toegevoegd is, en knal roze ding, we gaan het zien, niet mijn kleuren maar als het goed is voor de vis, dan is het goed voor ons.

WhatsApp Image 2019-07-14 at 22.16.09

Nu rest ons maar een ding, go with the flow, en genieten van IJsland en duimen voor wat mooie vliegvis ervaringen en foto’s om mee te nemen.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Aftellen voor IJsland / Counting down for Iceland

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: