Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Van de Vesteralen naar de Lofoten.

Gisteravvond zijn we na de hotpool, met bubbels, als een blok in slaap gevallen. En vanmorgen konden we niet wakker worden. Nadat we al onze spullen uit het hutje naar de auto hadden gebracht, en al een stuk hadden gereden, waren we nog steeds slaperig. We reden de toeristische route van Andoya, en op een rots stonden twee vuurtorens, een oude en een nieuwe. We hadden voor de vakantie het thema fyr (vuurtoren) al als foto-object bedacht om uit te werken, dus deze twee moesten op de foto.

loDSC3030loDSC3034

We stapten vrolijk de auto uit, om bijna weer om te vallen van de spierpijn. We zijn toch maar even een stukje gaan lopen, en reden daarna verder richting Sortland, de blauwe stad. Veel gebouwen in het centrum waren blauw geverfd. We zijn daar even gaan kijken, en wat een toeval de vis- en de wolwinkel zaten naast elkaar. Terwijl Eelco de wolwinkel in stapte om zijn nieuwe “lepeltje” te laten zien, stond Katja bij de kassa met een wolpakket voor sokken.
Het duurde  nog even voor de ferry er zou zijn, dus reden we nog een stukje door naar Rorvik waar een mooi uitzicht op de kaart stond. Onderweg kwamen we bij een prachtig strandje waar we even hebben gegeten. Koffie- en theewater wordt verwarmd met behulp van onze MSR brander, die we altijd bij ons hebben en zo al op heel wat plekjes geweest is.

loDSC3043loDSC3044

Jammer dat het nu maar 10 graden is. We hadden nog tijd over, dus konden we even gaan zoeken naar een geocache. We liepen een smal paadje in, waar een uithangbordje hing met de naam van een hutje. Daar aangekomen bleek de cache in de hut te liggen, maar er zaten twee dames in de hut. Het was er echt heel gezellig, je kon er gewoon je keteltje water koken op een fornuisje. Wij moesten natuurlijk wel even uitleggen wat we kwamen doen, en raakten zo aan de praat. De cache was gelogd, en toen waren we echt te laat voor de ferry.

20160708_163336

In Melbu was een zomerfestival dus konden we de markt op, en kijken  naar een Noorse versie van Ter Land, ter Zee en in de Lucht: waterlopen in het fjord! (er was een baan met pallets uitgelegd waarover heen je naar de overkant moest lopen).

loDSC3049loDSC3057

We hebben ons geamuseerd, hebben  boodschappen gedaan, wat gevist en een stukje gehaakt. Op de ferry zijn we weer lekker warm geworden, en daarna reden wij naar camping Sandsletta waar we drie jaar geleden ook zijn geweest.

loDSC3064

 

Weer 10-12 graden wind van 5 naar 3 beaufort.

Locatie https://goo.gl/maps/eqqhed7iGfu

About Eelco & Katja

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: