Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

F-Fly net iets anders

De F-Fly is een vlieg die ik altijd bij me heb.

Vorig jaar bleek het vliegje te snel te zinken naar mijn zin dus, dan maar het mes erlangs en opnieuw opbouwen.

Maar eerst wat meer lezen over de f-fly, dan zie je tal van voorstellen 2 veertjes, wel of niet vlak of omhoog, en zelfs de dubbing staat ter discussie, wel doen of liever een lijf van zijde-draad. Ik ben gaan experimenteren en de vlieg ook in een bakje water bekeken en dit is de vlieg die dit jaar naar ik hoop mooie vissen gaat opleveren.

Onderstaand patroon gaat uit van:

  • haakje maat 15 barbless
  • 4 kleine CDC in neutrale kleur
  • een klein beetje dubbing
  • wat mollen fibers

De fotos tonen hoe de vlieg is opgebouwd.

Veel success met binden.

F-Fly

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: