flyfishing and more

We rijden vandaag naar het Noorden

Vanmorgen regende het een beetje, maar we hebben met een zonnetje ontbeten. Via tussendoor weggetjes rijden we naar Östersund. Eerst komen we over een grussweg met oude zomerboerderijen (sommerseter). Ze hebben allemaal een eigen naam, bij Langbuen zouden we wafels kunnen eten, en een cache kunnen vinden. Het zag er heel verlaten uit, en de cache was onvindbaar. Er stonden wel heel veel bosbessen.

image1408
Bij het dorpje Myrviken was een Fjallbackeri, een echte bakker waar we een lekker brood hebben gekocht (en een Fika natuurlijk!). Daarna reden we langs Olviken waar twee kerken stonden, de ene toren hadden we al vanuit de verte zien staan. De oude kerk, die veel mooier was, kwamen we onderweg tegen. Toen we daar stonden, vlogen de kraanvogels over, we hoorden ze al in de verte aankomen.

image1412

image1413image1417

Na Östersund reden we de voor ons bekende Inlandsvegen af, met heel veel bos. Daarna gingen we over de Fiskevegen. Dat beloofde wat! Het rare was dat we nergens bij het water konden komen. Een enkele keer stond er een bordje, maar dat was pas te zien als je er langs reed, en met 80 km per uur is het lastig om dan een paadje in te schieten.

image1407

image1409

Pas toen we een heel eind op weg naar Noorwegen waren, kwamen we bij een mooie plek om wat te drinken.

image1416

We waren van plan om vandaag nog een klein stukje door Noorwegen te rijden, en dan in Zweden te kamperen. Eelco heeft onderweg nog even gevist (wat forellen en vlagzalmen gevangen en weer losgelaten, ze waren onder de maat) en het werd al wat later.

image1410

Onderweg bij Valsjöbyn, vlak tegen de Noorse grens, kwam er een camping op ons pad. De eigenaar vond het zielig voor ons om in de daktent te moeten slapen met dit weer (het waait, is niet echt koud, en het ziet er naar uit dat het zou kunnen gaan regenen). Hij bood ons een 4persoons hutje aan voor 10 euro! Dat aanbod hebben we maar aangepakt. Hij heeft voor ons speciaal de eetkamer open gedaan, waar Eelco nu macaroni aan het maken is, en ik jullie op de hoogte breng van deze dag. De ruimte van de wc’s en douches is zoals bijna alle campings in Scandinavië lekker warm gestookt.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: