flyfishing and more

We mogen een sticker!

We vertrokken vandaag weer richting Zweden, achter de kopermijnen van Roros langs gingen wij bij Vauldalen de grens over. Weer een oude grensovergang, dit keer nummer 149b. Gelukkig doen we ze niet allemaal, wel pakten we de geocache met de toepasselijke naam Borderline.

image1395
Het eerste stuk in Zweden was een toeristisch, maar gezellig skigebeid. Tot aan Funäsdalen reden we over de grote weg, en daar gingen wij de grussweg op. We kwamen langs een sami-winkel, waar ook een sami-tent stond.

image1392

De flatruet is de hoogst gelegen weg van Zweden, het was er heel mooi, en er liepen ook weer rendieren.

image1393image1401

Bij Ljungdalen gingen wij richting Asarnes. En we reden net weer op het asfalt toen we een eland(je) in de berm zagen staan. Hij liet zich niet goed fotograferen maar we hebben wel een sticker verdiend (dat zal ik even uitleggen: op de oude auto zat een elandsticker, omdat we toen elanden hadden gezien. En ik vond niet dat we een sticker konden plakken zonder dat we een eland hadden gezien met de “nieuwe” auto).

image1402

image1403

In het dal hebben we op een mooie visplek wat gegeten, en Eelco heeft nog een vis gevangen. Het begon een beetje te regenen, en Katja kon daar in de gapahuk verder breien.  Onderweg hebben we een paar paadjes ingekeken voor een slaapplek. Uiteindelijk zitten wij nu bij een visplek met een picknicktafel, en wc hutje aan het meer. Het is hier ongeveer 17 graden met een windje over het meer, en voor het eerst hebben een beetje last van de muggen.

20190824_195744

image1406

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: