flyfishing and more

Vissen en lopen op de Bittermarka.

We werden wakker met een zonnetje in het huisje! En om half negen werden de broodjes bezorgd, toen ik net de koffie en thee buiten had gezet. Een heerlijk ontbijtje dus buiten in het zonnetje.
Eelco had een route bedacht, maar TomTom dacht er toch even anders over, en stuurde ons via een zeer steil pad de berg op, totdat er alleen nog een karrespoor over was. Onderweg hadden wij al het bordje gezien voor de tolweg naar de Bittermarka, dus we zijn een stukje teruggereden. Tol betaald met de creditcard, en via een mooie brede grussweg reden wij naar boven. De auto parkeerden wij op een parkeerplek voor huisjes, en we gingen verder naar het Sjotheim meer. We konden naar een gapahuk wandelen, een vishut, waar we hebben gegeten en gedronken. Eelco heeft geprobeerd een visje te vangen, Katja kon daar lekker zitten breien.


Het leek leuk om een rondje om het meer te maken, het gemarkeerde pad dat we moesten nemen, was soms gemarkeerd (soms met een rood lintje, soms met een blauwe veeg verf). Het lastigste stuk tussen het moeras en de rotsen moesten we op de gps lopen. Uiteindelijk hebben we het laatste stuk op eigen initiatief naar beneden, naar de weg gelopen. Bijna 10 km, we hadden het lekker warm, en we hebben de eerste muggen ontmoet (en zij ons!)


De twee geocaches die we onderweg hebben gezocht, konden we niet vinden. Toen we de weg eerst een stuk verder Noordwaarts reden, om daarna naar Trysil af te dalen, hebben we onderweg nog een paar geocaches gevonden. De caches moeten hier sneeuwproof worden verstopt, dus ze hangen nogal eens in een boom. Onze 1100ste vondst was in een km paal verstopt! Onderweg zagen wij grote hokken met kippengaas, het nut zagen we niet, totdat wij tegen een kudde geiten aanreden. Ze waren niet van plan opzij te gaan, en zowel Katja als Eelco moesten ze naar de kant sturen. Later zagen wij een auto in zo’n hok staan, tegen de geiten!


Langs de rivier terug naar Trysil, waar we bij de Kiwi onze boodschappen hebben gedaan.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: