flyfishing and more

Uitzichtpunt Snohetta!

We hebben vannacht op camping Solhaug gestaan, maar we hadden nog steeds niet betaald. Totdat we op het bord zagen dat de eigenaresse in het witte huis aan de overkant woonde.

20170729105236

Eelco heeft betaald, en daarna zijn we de bekende Rondevegen opgereden. Een touristische weg, die we ook al vaker hebben gereden. Bij de Rondetunet zijn we van de weg afgegaan, en hebben daar eerst internet geregeld (ja gewoon tussen de bomen). Daarna naar boven naar de Sore Vola, een lekker klimmetje, slechts 983 meter hoog. Toen we boven kwamen hadden we een heel mooi uitzicht, we konden Atnabrua zien, met de zaagmolen.

20170729135903

Het was wel een beetje bewolkt en er dreigde regen aan te komen. Verder naar Folldal, en onderweg waren we bijna weer het Atnasjo cafe voorbij gereden. Telkens denken we dat het niets is, maar we hebben er een heerlijk taartje gegeten, met uitzicht op de Blafjella.

20170729152300

In Folldal boodschappen gedaan en getankt. En daarna naar Hjerkinn. Dat ligt in de Dovre, waar muskusossen leven.

20170729172752

En daar is een prachtig uitzichtpunt, ontworpen door Snohetta, met uitzicht op de Snohetta. We liepen een grindpad naar boven, en daar lag het!

20170729175524

Je kan er in, prachtige houten banken, heel mooi vormgegeven. En met natuurlijk een geweldig uitzicht, want het heeft een grote glazen wand en met zo nu en dan een zonnetje erop, wordt het binnen lekker warm.

20170729180943

We hebben een tijdje zitten genieten, en daarna nog even een cache opgepikt.

20170729181735
Terug om een slaapplek te zoeken, we zagen eerst nog een bord over een muskusos-safari, en daarvoor hebben we ons ingeschreven. Morgen gaan we 5 uur lopen zoeken naar de muskusossen, onder leiding van een gids!
En omdat we morgen niet al te vroeg willen opstaan om daar weer op tijd te zijn, hebben we vlakbij een wildplek gevonden. Eelco heeft al een vuurtje gemaakt, we gaan zo de lefse met polser eten, en vroeg naar bed!

20170729202552

One Response to “Uitzichtpunt Snohetta!

 1. Ans Kriesels

  Hoi Katja,

  Zo te zien hebben jullie het aardig naar je zin in het hoge noorden. Prachtige foto’s met mooie luchten. Dat was het hier vandaag ook. Vandaar alle dierlijke uitstapjes 😂. Zie af en toe een taartje voorbij komen, nog niet zo veel eigenlijk.

  Hier gaat het steeds een beetje beter maar ben nog gauw erg moe. De spin/breiavond was heel gezellig. Alleen maar gezellige mensen. Ik heb de lijst met aanwezigen in de kast gelegd, dan kun je na de vakantie de administratie bijwerken.
  Afgelopen vrijdag had ik een mini breimiddagje hier. Thea en Jeannette zouden komen en ik vroeg of Thalia ook wilde komen. Heel gezellig, veel gekletst en ze hebben nog een blik geslagen op mijn project.
  En ook op mijn latvian. Ik wilde de 2 stukken aan beide kanten netjes met boord afwerken en bedacht me ineens: wat moet ik met 2 van die stukken en ben ze toen aan elkaar gaan mazen. Na het bad was hij aardig opgeknapt.

  Ik ga komende donderdag een paar dagen naar België een overnachting cadeau van de kinderen voor het oppassen en een extra overnachting van ons zelf. Op16 aug. heb ik een oproep voor de Daniël de Hoed en gaat het volgende feest beginnen.

  Tot zover voorlopig. Ik geniet van je verhalen. Het weer hier is af en toe ook om te huilen. Vooral als er 2 fronten over elkaar heen zaten. De een ging te langzaam nr. 2 te snel, resultaat wolkbreuk. Maar vandaag blauwe lucht en genoeg zon en veel wind.

  Geniet van je vakantie en de lekkere visjes.
  Liefs, Ans 💕
  (mijn computer heeft geen emoji heeft geen zwaaiende handjes.)

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: