flyfishing and more

Tunnel in, tunnel uit

Gisteravond rond elf uur begon het te regenen, en om zeven uur vanmorgen stopte het weer. We hadden er al rekening mee gehouden, maar de tent was wel nog nat toen we gingen inpakken. We laten Abisko toch maar zitten, en gaan richting Lofoten. TomTom bleek ons niet goed begrepen te hebben, want na een tijdje kwam ik tot de ontdekking dat we de verkeerde kant op reden. En dat was jammer, want we moesten door hetzelfde tolpoortje weer terug, en dat kost ons dus twee de tol voor deze nieuwe weg (en tunnel). Op de kaart had ik al de verschillende nationale parken ingetekend, en we gingen op weg richting Rago. Even voorbij Straumen, na een paar tunnels, moesten wij een spannende bocht maken naar Nordfjord, eigenlijk wilden we naar Lakshola, maar dat is te klein om op de kaart te zetten. Het is ook een eindpunt, met een toalet, een grote picknickbank en een heleboel afvalcontainers.

image1465

Eelco heeft daar eerst wafels voor ons gebakken, met koffie en thee. En daarna gingen wij op weg, het bordje “Rago nasjonalpark” wees ons de weg.

image1464

We gingen het eerste stuk stijl omhoog, en daarna ging er een paadje langs een meer, door het bos en door een soort kloof. Hier en daar liep je netjes over het paadje, het volgende stuk moest je over stenen klauteren.

image1467

Waar het pad erg nat was waren planken neergelegd, en we gingen ook een hangbrug over. Het was er heel erg mooi.

image1476image1477image1472

Onderweg kwamen we een Noors stel tegen die twee dagen ging kamperen. Toen wij twee uur onderweg waren, we hadden ook nog wat gegeten en gevist, ging het pad langs de waterval omhoog. Boven zagen wij de Noren lopen. Wij besloten echter om terug te gaan omdat wij ook nog een slaapplek moesten zoeken.

image1470image1475

Op de gps bleek dat wij niet in het park waren, maar er nog steeds naar toe aan het lopen waren. Nu begrepen we ook waar al die afvalcontainers voor waren, iedereen neemt hier netjes zijn eigen vuil mee, en kan het beneden weggooien.

image1471
Het was al bijna zes uur, en we reden  nog steeds richting de ferry van Bognes naar Lodingen. Bij Morsvikbotn zagen wij een camping aan het einde van het fjord, de zon scheen nog net boven de bergen. Hier blijven we staan, en morgen gaan we wel naar de ferry.

image1478

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: