flyfishing and more

Til Toppen

Vannacht heeft het geregend, elke keer als we wakker werden, regende het nog steeds. Maar tegen de tijd dat wij er echt uit gingen, werd het droog. En de zon begon voorzichtig zo nu en dan te schijnen. Dat was fijn want dan kon de tent drogen. We wilden de tent net gaan inklappen, toen ik nog een heel waterreservoir ontdekten boven onze trap. Toen moesten we nog even wachten!

20170728093048
We reden naar de Hjemmebakeri, een thuisbakker, maar daar hadden ze niet de verwachtte lekkere broodjes, wel koekjes en potatlefse (aardappelpannekoek). Onderweg door het Gudbrandsdal richting Rondane. Het ziet er daar zo mooi uit, het lijkt telkens een andere foto-puzzel! Onderweg boodschappen gedaan, want we willen weer wild kamperen.
De Rondevegen hebben we al een paar keer gereden, maar nog nooit van deze kant. We waren dan ook verbaasd over alle huisjes en appartementen die hier staan. En na de bekende grote winkel, het kerkje en de paarden, wisten we dat we goed zaten. De vakantie heeft tot nu toe heeft een hoog O-ja! gehalte, omdat we deze keer een aantal gebieden nog eens willen zien. We zagen het bordje naar het meer dat we in een fotoboek hebben, en daar lagen nog een paar caches die we niet hadden gedaan. We hebben op een prachtige plek gestaan met de auto, maar het was er te waaierig voor een slaapplaats.

20170728140820

Eelco heeft daar nog wel even gevist. De andere potentiele kampplaatsen werden al bezet door campers, dus reden wij door. Toen we nog een cache wilde zoeken bij de berg Muen, liepen we er eigenlijk voorbij, en toen zijn we maar doorgelopen naar de top (1424 meter!). Onze eerste klim deze vakantie, en meteen een hele pittige. Bovenop gekomen lag er een book-in-a-box (een soort geocache, zonder dat je hoeft te zoeken Winking smile).

2017072818392620170728184813

En een heleboel steenstapeltjes, die worden gemaakt door de wandelaars die boven zijn gekomen, iedereen legt er een steentje bij. We hobbelden weer naar beneden, en hebben de cache nog even gelogd. Daarna zijn we nog een paar weggetjes in gereden die ons geschikt leken om ons kamp op te slaan, maar die gingen allemaal naar een huisje. We wisten dat er “op de hoek” een camping was. En dat is een hele leuke, goed onderhouden, je mag er gaan staan en dan komt er vanzelf wel iemand om geld op te halen. Het water is lekker warm, het keukentje keurig schoon. Eelco heeft een vuurtje gemaakt in het huisje en ik zit met een kaarsje dit blog te schrijven, uitzicht op het meer, hoe romantisch!

20170728221421
Maar er is geen internet. En voor onze volgers over de hele wereld die graag voor het slapen gaan nog even ons blog lezen is dat jammer, want die lezen dit pas als wij alweer verder zijn gereden en ergens internet hebben opgepakt.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: