flyfishing and more

Terug naar huis

Het was goed weer toen we wakker werden, de tent kon dus nog even extra drogen voordat we naar Oslo reden. Het ontbijt bestond uit gratis koffie, thee en een lekker broodje. De gratis koffie kan je krijgen door bij een benzinepomp (voorgaande jaren was dat Statoil, nu is het Yx) een beker te kopen. En als je dan de volgende keer langs de pomp gaat, mag je gratis koffie halen. Eelco bofte, want de beker was nu voor de halve prijs. De beker mag je zelf houden. We waren ruim een uur te vroeg voor de ferry dus gingen we nog even een snel rondje Oslo doen. Langs het slot, de winkelstraten met levende beelden, het Operagebouw en fonteinen.

201708111109132017081111121920170811111551

Bij de terminal moesten we helemaal achter aansluiten. Eenmaal op de boot wordt je ondergedompeld in luxe. Bij het dinerbuffet zei iemand naast ons dat deze overtocht een groot Disney-gehalte heeft, en de vloerbedekking hoogpolig is! Het eten was prima en de hut ook, en ondanks de harde wind, hadden we een rustige overtocht.

20170811190902

Op de tv was ondertussen een slow-tv programma van de NRK1 over de summertoget (zomertrein) die langs de onderste kustlijn van Noorwegen reed. Het zag er daar ook mooi uit, dus de plannen voor volgend jaar hebben al een beetje vorm, maar kunnen zo weer veranderen hoor, net zoals het weer.
Zaterdagochtend waren we snel van de boot, om vervolgens van de ene naar de andere file te rijden vanaf Hamburg tot en met Bremen. Hoewel het verkeer de andere kant op, nog veel meer file had. Daarnaast was het ook gaan regenen, dus niet zo erg om naar huis te rijden. En met muziek van Boudewijn de Groot, de Dijk, Supertramp, Bob Marley en Simon & Garfunkel (onder andere) kwamen wij rond zes uur thuis.

We willen alle volgers bedanken voor de leuke reacties, we hopen dat jullie net zo’n leuke vakantie hebben (gehad) als wij. Tot volgend jaar.

Geef een reactie

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: