flyfishing and more

Snel heen en terug naar Svolvaer

Gisteravond hebben we nog tot laat gekeken of we het Noorderlicht konden zien. Er was wel een grote kans, maar de bewolking zat in de weg. De donderkerblauwe lucht liet geen enkel spoortje geel of groen zien. Vanmorgen hebben we eerst maar uitgeslapen, en daarna ontbeten met zicht op kampeerders die hun tentje nog enigszins fatsoenlijk in wilden pakken. Wij hebben een goede keuze gemaakt voor de hut, storm en wind gierde om onze hut en de regen kwam met bakken uit de lucht.

image1529
We wilden wel naar buiten, want we hebben tenslotte goede regenkleding. Hiervoor hadden we de waterdichte broeken al uit onze calamiteitenkoffer gehaald. We hadden een route bedacht die over de fjell richting Svolvaer zou gaan. Bij de weg die we in moesten stond een bordje met Privat vej. Die zie je hier veel vaker dan elders, er komen hier te veel toeristen. En verder kwamen we geen kleine weggetjes meer tegen. We hebben nog wel even snel een cache gedaan toen het even droog was. En Eelco heeft even staan vissen. Verder via de E10 richting Svolvaer. Daar zijn we eerst een winkelcentrum ingedoken, we hebben een beetje rondgeshopt, en natuurlijk een Fika gegeten. We wilden daarna nog twee caches gaan zoeken bij een pier en een bunker bij de zee. De zee was heel woest, en het bleef regenen. We hebben even bij de stokvisrekken gekeken, en zijn daarna (zonder de caches ook maar te proberen) de pier opgelopen.

image1533

image1536

(De zee ziet me niet)

image1535

(De zee ziet me een beetje)

image1538

(gezien…. wat een golf zeewater.. )

Hierna  wilden we eigenlijk alleen maar weer zo snel mogelijk terug naar de hut. Onze kleren waren doorweekt, wij zelf waren niet echt nat geworden, maar wel koud en zout. In de hut heeft Eelco een serie gekeken, en Katja zitten spinnen en breien.
Als voorafje heeft Eelco de twee meegenomen vissen (koolvissen) schoongemaakt en lekker gestoofd in de wijn. Straks gaan we eten bij het restaurant van de camping. Op tijd naar bed, en morgen vroeg op. Dan rijden we weer verder stap voor stap terug naar het Zuiden.

image1534

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Snel heen en terug naar Svolvaer

  1. Fred Geers

    Mooie impressie en foto’s!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: