flyfishing and more

Op de fjell bij Stekenjokk

Het heeft vannacht geregend, dus het kwam goed uit dat we in de hut hadden geslapen. Even bezemschoon opgeleverd vanmorgen, lekker warm gedoucht en daarna op weg naar de waterval die vlak om de hoek lag. Eelco heeft er nog wat forelletjes uitgevist, en ze weer teruggezet om groter te groeien.

image1420

We gingen de grens over, en weer een riksroset! De gegocache wel gevonden, maar die was kletsnat. Daarna bij een echte buurtsuper koffie en thee gedronken en boodschappen gedaan voor vanavond. Via de grens bij Gäddede weer terug naar Zweden, deze keer geen geel geverfde stenenstapel, maar wel een mooie cache in een vogelhuis. Een paar jaar geleden waren we hier ook, we hebben nu wat advies gevraagd bij het Naturum Frostviken en de tentoonstelling van de Sami bekeken. Onderweg naar Ankerede kwamen we Brakafallet tegen, een waterval.

image1421

We reden verder naar Ankerede, een mooie plek met een kerkje en wat Sami tenten. De Sami waren hier al heel lang, maar ongeveer tweehonderd jaar geleden kwamen er ook Zweden wonen.

image1422

We kregen de sleutel van de kerk, van de vrouw van het café zodat we even binnen konden kijken.

image1424

image1418
We moesten ook nog een slaapplek zoeken, en de fjell was misschien een optie. We reden de Vildmarksvegen verder en kwamen inderdaad op de fjell die we voor ogen hadden. De vorige keer mochten we er niet op, want er waren vogelnesten. Nu hebben we eerst een stukje gelopen. En Eelco heeft voor het eerst twee Arctic chars gevangen.
We zagen al veel campers naar plekken zoeken, dus zijn wij ook maar snel in de auto gestapt. En vlak voor het bord Stekenjokk vonden wij nog een vrije plek, waar we de tent konden uitklappen. Helaas is er geen hout, dus ook geen warm vuurtje vanavond. We hebben lapskous met rendiervlees gegeten. En toen we net klaar waren, kwam er een moederrendier met een jong voorbij!
Eelco heeft nog even gevist totdat het donker was, en Katja heeft bijna elke vijf minuten een foto gemaakt van de geweldige luchten.

image1419

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: