flyfishing and more

Kopenhagen

Vanmorgen zijn we langs Nyhavn gelopen, de haven met de mooie huizen, die nu allemaal restaurantjes zijn. Ze boden echte Deens ontbijten, die op een Engels onbijt lijken, maar dat was ons te veel van het goede.

20170724100941

We vonden een tentje waar we een heerlijke pannekoek hebben gegeten. Daarna liepen we langs het Amalienborg Slot, waar de koninklijke familie woont. Terug langs het water naar het park van de vesting Kastellet, en vervolgens naar de Zeemeermin.

20170724115534

Terug weer door het park van Kastellet. Het weer was de hele dag goed, en we liepen verder door een aantal parken naar de Botanische tuin, met een palmenhuis waarin een prachtige trap omhoog ging zodat je de planten van bovenaf kon bekijken. Na de Botanische tuin naar het Rosenberg slot met een groot park.

20170724133011
Onder weg terug naar het hotel hebben we nog even wat gegeten en gedronken in de buurt van het hotel.
Nadat we een beetje waren uitgerust, zijn we via de winkelstraten naar de overkant van het water gelopen, waar we de vrijstaat Christiania hebben bezocht. Een heel bijzondere plek! En toen begon het te regenen, en hebben we ons plan een beetje gewijzigd.

20170724182201

We zijn regelrecht naar Tivoli gelopen via een paar mooie straten en bruggen.

20170724185317

In Tivoli hebben we eerst wat gedronken in een plantenkas, waarna we eerst een kort rondje hebben gelopen. Na een goeie hamburger, hebben we de rest gelopen. Wat een ontzettend spannende attracties hebben wij gezien, we hebben er zelfs niet aan gedacht om er in te gaan! Omdat aan het einde van de dag een lichtshow zou zijn, bleven we wat langer. Maar toen het zover was, bleek er een boom in het water te zijn gevallen, waardoor er iets van het mechanisme kapot was gegaan. Toen zijn we snel naar het hotel gelopen, waar we languit op bed zijn geploft.

20170724220818

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Kopenhagen

 1. Ans Kriesels

  Hoi Katja,

  Zo jullie zijn de vakantie al goed begonnen, ik zag een lekker broodje met garnalen.
  In Kopenhagen zijn we nooit geweest. Hoe lang blijven jullie in Denemarken?

  Hier komt het momenteel met bakken uit de hemel. Ik was van plan een paar boodschappen op de fiets te gaan doen. Even wachten tot het droger wordt.
  Er werd net nog een prachtig boeket bezorgd, van een klant van Ton.

  Ik heb gisteren gesponnen. Ik wilde 2 kleuren mengen maar zonder kaardemolen. Ik neem 2 hele dunne sliertjes leg ze naast elkaar en spin er dan uit. Ik probeer ze dan samen te pakken. Het ziet er op de klos al aardig uit. Ik wil het vandaag afhebben dan twijn ik het morgen.

  Vrijdagmiddag komen Jeannette en Thea, heb ik gelijk gevraagd of Thalia ook wil komen. Heb ik toch een mini breimiddagje.
  Dan wil ik met Thalia uitrekenen hoeveel draad ik van jullie nodig heb voor mijn vest. Ik heb het idee dat ik aan 25 m. zeker genoeg heb. Maar dat hoor/lees je nog.

  Dag Katja 😘
  Tot de volgende mail,
  groetjes, Ans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: