flyfishing and more

Een prachtige ochtendzon.

Gisteravond waren we nog even het natuurpark ingelopen en even langs de zee lopen struinen. Daarna lekker ons bed in, het was gelukkig niet zo warm als eerder. Om half vier werden we wakker van de wind die tegen de tent stond te blazen. We probeerden weer te slapen maar het werd steeds erger. Behalve dat het veel lawaai maakte, waren we ook bang dat er iets kapot zou gaan. Dus wat deden wij? Om half vijf hebben we de tent ingeklapt. Dat ging gelukkig vrij snel, het was al licht en niet koud. En daarna zijn we eerst naar de haven gelopen, en verder naar het natuurterrein. Eelco heeft foto’s gemaakt, want het ochtendlicht was natuurlijk prachtig, Katja heeft zitten vingerhaken met een sliert zeewier.

blog1159blog1158

blog1160

Toen we bijna omvielen van de slaap zijn we naar de keuken gegaan. De camping had een prachtige keuken, met een elektrisch fornuis, dus om zeven uur zaten wij aan de koffie en de thee. Daarna nog maar eens lekker gedoucht, en toen ook maar meteen ontbeten in de keuken. Rond negen uur reden wij van de camping af, en toen we even naar het fort wilde gaan kijken, was dat nog niet eens open. We reden richting Botngard, en maakten daarna een rondje via Dypfest, Oksvoll en Lysoysund, een beetje op de bonnefooi. En we zagen een prachtig landschap, weilanden, fjorden en daartussen bergen. Bij de haven van Dypfest gingen we ook weer even over de stenen klauteren om te kijken of er “iets” leuks was. We vonden zee-anemonen, verdroogde kwallen, en toen we weer wilden weglopen, hoorden we een enorme plons in het water. Het was een zeehond! We raakten hem/haar kwijt, maar even later hoorden we wat verderop een plons. En toen nog eentje, er waren twee zeehonden die in het wier eten zochten (of aan het spelen waren, want het was een enorm gespetter met zeewier).

blog1164

blog1162
Onderweg broodjes en avondeten gekocht, en via de Austdalen naar Arnes en Afjord. Bij een meer zou een camping zijn, maar die zag er echt armoedig uit. Dus terug naar het Afjord daar waren nog twee campings. Dat stond op de kaart, maar die ene was er helemaal niet, zelf geen restanten. De andere was beter, het is een lakse (zalm)camping, maar de rivier is hier ook zo laag, dat er geen vis te zien is. Maar we zijn blij dat we een plek hebben, we staan dicht tegen een helling aan, zodat we niet al te veel last zullen hebben van de wind. Die is nu ook gaan liggen, maar het is nog steeds heel warm. vanavond gaan we vroeg naar bed!

blog1167

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: