flyfishing and more

De laatste dag Lofoten.

We werden vanmorgen gewekt door de koekoek (als wekker op de telefoon), de schapen en de ganzen en een dronken, snurkende Tsjech. Tijdens het ontbijt en het opruimen begon het zachtjes te regenen. Dit was niet voorspeld, maar een beetje regen kan geen kwaad. Wel jammer dat de ondertent weer nat de tas in ging. Vandaag zou de laatste dag Lofoten worden, of we moesten een hele mooie wild-kampeerplek vinden, dan bleven we nog een nachtje. Eerst reden we richting Svolvaer, Eelco heeft bij een van de straumen een makreel gevangen voor de lunch, dus moesten we ook even broodjes halen. Het was behoorlijk druk, maar ja het is ook zaterdag. Bij Kabelvag hebben we het bordje met “oude haven” gevolgd, en dat was zeker de moeite waard. Prachtige oude panden die werden opgeknapt, en ook moderne appartementen. Alles rondom een haventje.

nwDSC3066nwDSC3065

Daarna zijn we naar Henningsvaer gereden, en met ons een hele stroom toeristen. De eenbaans bruggen naar het eiland hadden stoplichten om te zorgen dat er geen ongelukken zouden gebeuren. Langs de weg in het groen stonden heel veel tentjes, later zagen we dat het allemaal klimmers waren die daar de bergen in gingen. Het was ook een gezellig vissersdorpje maar had nu vooral veel winkeltjes en eet-tentjes. Alle stokvis-stokken waren al leeg, en dat zag er nogal rommelig uit.

nwDSC3074nwDSC3071

De makreel moest gerookt worden, dus daarvoor zochten we een plek. En zoals altijd als je iets zoekt is het er niet. Uiteindelijk kwamen we bij een kunstwerk, de spiegels in het landschap, waar Eelco de makreel heeft gerookt. Lekker op een broodje, kopje thee/koffie erbij.
nwDSC3079nwDSC3077

En toen was er weer zo’n moment gekomen om een besluit te nemen, wilden we nog even langs de Noordkust, of gingen we richting de ferry? De ferry van 18:00 uur was makkelijk te halen, het weer was druilerig en ongezellig, en we vonden het erg druk.  Eelco ging nog even voor een visje in het fjord, en daarna reden we richting Lodingen. Onderweg pakten we hier en daar nog een fotomomentje mee.

nwDSC3089nwDSC3095

Deze ferry hadden we drie jaar geleden ook gehad, en toen was het vreselijk slecht weer, de boot klapte op het water. Vandaag was het rustig weer, en we hadden een hele grote, nieuwe ferry.
Bij aankomst in Bognes hebben we de Tumtum naar Fauske laten rijden, maar onderweg hebben we goed opgelet of we ergens een mooi wild plekje zagen. Alle mooie plekken zijn al ingepikt door Noren die er hun hutje hebben gebouwd. Op de kaart schrijven wij onze bevindingen, en langs deze weg stond ook de camping Notvann, met de cryptische omschrijving “leeg?zaagmolen”. Gelukkig wisten wij meteen welke camping het was. De slagboom was wel dicht, maar we mochten er wel in, de douches doen het niet, maar de wc’s wel.  Een prima plek, vuurtje aan, kopje vissoep gemaakt, straks nog even een klein ommetje lopen.

nwDSC3099

 

 

Weer 10-12 graden, wind 3-4 Beaufort, mist en regen

Locatie

Ferienhäuser Notvann Camping
http://maps.google.com/?cid=11418902230216141295&hl=nl&gl=nl

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: