flyfishing and more

De eerste etappe.

Maandag, hebben we de boot naar Kristiansand geboekt. We moeten morgenochtend om 9 uur op de kade zijn. We staan nu op de Tolne Bakker camping, op een prachtige plek in het bos. En van daaruit is het ongeveer drie kwartier naar Hirtshals. Morgenochtend vroeg op, maar dan zijn we ook rond half een in Noorwegen.
blog1000

We zijn vrijdag rond het middaguur vertrokken, en we kwamen begin van de avond aan op camping Aschenbeeck, in Dotlingen, in de buurt van Oldenburg (Duitsland). Daar hebben we ‘s avonds een enorme Wienerschnitzel met frites gegeten. We dachten dat het Grillfest die avond zou zijn, maar we hadden ons een week vergist. We stonden op het doorgangsveldje, een gezellige plek, met veel bomen. De visvijver waar Eelco in wilde vissen had “alleen maar karpers” en zag er niet al te fris uit. Dus na een avondwandelingetje lekker met de e-reader voor de tent. Terwijl de kouwen en vleermuizen boven het veld vlogen. We wilden zaterdag doorrijden tot halverwege Denemarken. Het was vreselijk druk op de weg en bij Bremen en Hamburg waren ze nog steeds met de weg bezig. TomTom heeft ons keurig om een aantal files weten te loodsen.

blog1001

Bij Christiansfeld (een Unesco erfgoed) zijn we even van de weg gegaan. Het was er heel mooi, maar ongelofelijk rustig, bijna niemand op straat. Maar bij de oude apotheek, was een wolwinkel! De eerst aankoop is gedaan! Daarna nog even een kopje thee/koffie bij Xocolat, waarbij we twee heerlijke petitfours hebben genomen in plaats van de honingkoeken die een specialiteit van Christiansfeld zijn.

blog1006

Gisteravond sliepen we op camping Guldena in Braedstrup. Op de a van Guldena hoort een rondje, en dat betekent dan dat het een rivier is. Je kon daar ook kanoën en het was er een drukte van belang. De a en de e van Braedstrup horen aan elkaar geschreven te worden, maar dat is erg lastig om op de laptop te doen, dus dat laat ik maar zitten. Na het eten nog geprobeerd een rondje te wandelen, maar dat werd een heen-en-weertje over de weg. Wel lag er een geocache bij de brug, dus die hebben we even gelogd, de eerste van deze vakantie.
Vandaag dus richting Tolne, eerst kwamen we langs Skanderborg, Silkeborg en de Ejer bavnehoj. Ik (Katja) ken die namen nog van toen ik puber was en met mijn ouders daar vakantie heb gehad. De toren die daar stond herkende ik ook nog, een groot vierkant met poorten, en natuurlijk de Deense vlag in top. We hebben daar (of misschien was het ergens anders) een enorme berg met vanille-ijs gegeten. Maar deze keer zijn we doorgereden.

blog1002

Eerst naar Hobro, we dachten even naar een Viking bezienswaardigheid te gaan, maar het was een heel museum. Dat paste niet in de tijd, wel even langs de haven gereden, waar we heel veel kwallen zagen, die sierlijk door het water gingen.

blog1004blog1003

Daarna naar Aalborg, een prachtige stad, met heel mooie panden. Bij het water hebben we ons ijsje opgegeten en gewacht tot om twee uur de brug zou open gaan. Daarna nog wat gedronken in een gezellig klein tentje, voordat we het laatste half uurtje naar de camping reden. Een camping uit het boekje met rustieke campings. Nou die mag er in blijven hoor! Eerst hebben wij onze plek gemarkeerd met stoeltjes en een tafeltje, en daarna zijn we naar de haven gereden, waar Eelco helaas geen vis kon vangen.

blog1005

De meeuwen wel, die vanuit de lucht loodrecht naar beneden doken om zo een vis te pakken. Daarna nog even zelf met de voetjes in de zee op het Brattenstrand. Toen de tent uitgeklapt en gegeten. Ondanks dat wij dachten dat de vakanties zijn begonnen, is het rustig op de camping. We staan in een inhammetje in een bos, de vogels fluiten, en de zon schijnt door de bomen. Dit is vakantie!

blog1007

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: